EXAIR international logo

Detector de Scurgeri cu UltrasuneteIntelligent Compressed Air

Localizati costisitoarele scurgeri in sistemului de aer comprimat!

Ultrasonic Leak Detector

Ce este Detectorul de Scurgeri cu Ultrasunete?

Detector de Scurgeri cu Ultrasunete (ULD) este un instrument portabil,de inalta calitate care poate localiza costisitoarele scurgeri intr-un sistem de aer comprimat. O persoana folosind ULD trebuie doar sa-l indrepte in directia unei suspiciuni de scurgere. In cazul in care o scurgere este prezenta, se va auzi un ton in casti, precum si afisajul cu LED va lumina. Testarea diferitelor imbinari, conducte, valve si fitinguri a unei instalatii complete se poate face rapid si eficient de la distante de pana la 20' (6.1m)!

De ce a ULD?

ULD with LED indicatorsInstalatiile de compresoare care nu sunt intretinute pot pierde cu usurinta pana la 30% din productia prin scurgeri care trec nedetectate. Comprimarea aerului este o operatie costisitoare. Evitarea pierderilor de aer comprimat reduce global cheltuielile de exploatare. In fabrici mari, costul unei mici scurgeri de aer poate fi nesemnificativ, dar multe pierderi mici, atunci cand sunt gasite si reparate pot sa se ridice la economii uriase de energie.

Ce sunt ultrasunetele?

Ultrasound

Ultrasunetele sunt o gama de sunete care sunt peste capacitatea auzului uman . Cei mai multi oameni pot auzi frecvente de la 20 Hz pana la 20 kHz. Sunetul de la 20 kHz-100 kHz nu poate fi auzit si este denumit "ultrasunete". Modelul 9061 de Detector de Scurgeri cu Ultrasunete ultrasonic converteste sunetul emisiilor la un domeniu care este auzit de oameni. (Sunetul generat de ULD este de 32 ori mai mic in frecventa decat sunetul care este receptionat.)

Aplicatii

 • Localizeazã scurgeri in sisteme de aer, abur si de gaze non-inflamabil, inclusiv conducte, racorduri, supape, cilindri si vase sub presiune
 • Gaseste sursa de uzura a rulmentilor si angrenajelor
 • Localizeazã descarcarile intr-un sistem electric
 • Detecteaza scurgerile din sisteme de refrigerare si de aer conditionat
 • Localizeazã scurgeri in sisteme de franare, tuburi, anvelope si radiatoare
 • Localizeazã scurgeri in sisteme de franare, tuburi, anvelope si radiatoare
 • Detecteaza scurgeri in sisteme de vid
 • Verifica starea etansarilor la motor

Avantaje

 • Detecteaza orice scurgere de presiune de aer pana la 20 de picioare (6.1m) departe
 • Converteste ultrasunete la o frecventa audibila
 • Afisajul cu LED confirma locatia scurgerii
 • Detecteaza scurgeri in medii industriale zgomotoase
 • Controlul sensibilitatii furnizeaza detectii exacte
 • Nu este afectat de contaminanti sau conditii de vant
 • Geanta de tranport robusta
 • Indeplineste standardele ASTM

Intr-o fabrica unde exista niveluri de zgomot puternic , este foarte dificil sa se localizeze scurgerea numai prin ascultarea ei. Cele mai multe zgomotele din fabrici sunt in gama audibila normala a auzului uman, in timp ce zgomotul aerului ce scapa printr-un mic orificiu este ultrasonic. ULD poate fi adaptat pentru a filtra zgomotul de fond, folosind cele trei setari de sensibilitate X1, x10 si x100, impreuna cu un buton de reglare "pornit / oprit" pentru ajustarea fina a sensibilitatii. Parabola sau extensia tubulara (aratata mai jos) pot fi, de asemenea anexate la ULD pentru a masca zgomotul de fond intens. ULD detecteaza numai sunetele ultrasonice care sunt generate.

Ultrasunete sunt directionale in transmiterea si sunt cele mai puternice la sursa. Turbulentele create de aerul fortat, printr-un orificiu mic genereaza ultrasunete . Acest sunet emis se numeste "zgomot alb" si se produce atunci cand aerul se deplaseaza dintr-o zona de inalta presiune, cum ar fi o teava sau vas si scapa spre o zona de presiune scazuta, cum ar fi camera. Detector de Scurgeri cu Ultrasunete (ULD) transforma curgerea turbulenta intr-o frecventa care poate fi auzita cu ajutorul castilor. Pe masura ce ULD se apropie de scurgere, lumineaza mai multe LED-uri de pe afisaj pentru a confirma sursa de scurgere.

ULD Kit

Gasind o scurgere - Platesti pentru Detectorul de Scurgeri cu Ultrasunete

Luati in considerare o scurgere mica, ce este echivalenta cu o gaura cu diametru de 1.6mm. La 5.5 bar, ea consuma 110 SLPM (Standard litri pe minut).

Majuritatea fabricilor mari isi cunosc costul aerului comprinat. Daca dumneavoastra nu stiti costul, un nivel mediu rezonabil este 0.13 € pe 20000 SL (Standard litri).

Consumul de euro pe ora = SLPM consumate x 60 minute x cost pe 20000 SL este:
= 110 x 60 x 0.13/20,000
= 0.04€ pe ora
= 1.01€ pe ore
= 7.07€ pe saptamana
= 367.64€ pe an

 

Copyright ©2010 EXAIR Corporation. All Rights Reserved.